Marulagin

Marula, the forbidden fruit of the elephant tree.

Marula Gin. Enjoy the marula experience! Inspired by the phenomenon of drunken elephants in Africa, 2 Belgian guys decided to create a gin with Marula, the forbidden fruit of the elephant tree.

"our 3 famous cocktails prepared by Dries Botty"


#1 Petit Boulot

  • 6cl Marula gin, 2cl Lillet blanc, 1cl Cointreau, 3 dashes orange bitters

methode:
doe alle producten in een mengbeker en voeg ijs toe - net wat meer dan de hoeveelheid vloeistof -  roer alles voor een 30tal seconden met je barlepel en giet de cocktail daarna in een gekoeld martini glas - geen ijs bij de cocktail doen

glas:
gekoeld martini glas
- in diepvries of koelen met crushed ijs -

garnish:
appelsien zeste over je glas sprayen en de halve bovenkant van je glas hiermee inwrijven alsook de steel van je glas


#2 Marula75

  • 4cl Marula gin, 3cl lavendelhoning siroop - lavendelhoning mengen met evenveel warm water en goed roeren tot alles goed opgelost is - 1,5cl citroensap, 8cl bubbels

methode:
doe alle ingrediënten behalve de bubbels in een shaker en vul deze met ijsblokken. Shake alles goed voor 14 seconden. Zeef de cocktail door een fijne zeef - geen ijskristallen mee in je cocktail -  in een gekoelde champagne flute

glas:
gekoelde champagne flute - in diepvries of koelen met crushed ijs -

garnish:
zeste van citroen en de aroma's over je glas sprayen, wrijf de steel van je glas in met de zeste alsook de helft van de rand bovenaan het glas


#3 Pinky swear

  • 5cl Marula gin, 1,5cl citroensap, 1cl suikersiroop - 2/1 -  8cl sap van roze pompelmoes, 5 bladjes basilicum, 4cl soda

methode:
doe alle ingrediënten behalve de soda in een shaker en vul deze goed met ijsblokken. Shake gedurende 14 seconden. Giet de cocktail door een zeef in een met ijsblokken gevuld highball glas. Top de cocktail af met de soda en doe er 2 dunne rietjes in

glas:
highball
- in diepvries of koelen met crushed ijs -

garnish:
een schijfje roze pompelmoes en mooie munt roosjes die je mee bovenaan in je glas steekt. Om af te werken strooi je hier nog wat poedersuiker over