Marulagin

Marula, the forbidden fruit of the elephant tree.

Marula Gin. Enjoy the marula experience! Inspired by the phenomenon of drunken elephants in Africa, 2 Belgian guys decided to create a gin with Marula, the forbidden fruit of the elephant tree.

black3.png
redII.png
webs3.png

Marula Gin

De Marula vruchten groeien aan de marula boom of olifantenboom die zo wordt genoemd omdat de olifanten deze vruchten graag eten. De marula vruchten beginnen te gisten in de maag waardoor de olifanten er dronken van worden.

Geïnspireerd door dit fenomeen werd besloten om een nieuwe gin samen te stellen met als basis de marula vrucht uit Namibië. Andere gekende en hand geplukte botanicals zijn: jeneverbessen uit Toscane, lavendel uit de Provence, rozenblaadjes uit Bulgarije, koriander uit India en oranjebloesem uit Spanje.

Het resultaat van deze fijne ingrediënten van over de hele wereld vertaalt zich in een zwoele gin met een exotisch tintje. Geuren van perzik, abrikoos en lavendel. Zoet qua mondgevoel en afdronk.

Marula Pomegranate Gin

Marula Pomegranate is een zwoele, zachte en toegankelijke gin met een zachte roze schijn. De Marula Pomgranate is opvallend zoet met geuren van rode vruchten zoals framboos, bosaardbei en bramen. De Pomegranate variant is gebaseerd op de Marula gin met als grootste smaakmaker de 'granaatappel' en bevat dan ook dezelfde basis ingrediënten.

Marula Pomegranate wordt drie keer gedistilleerd en laat zich zeer gemakkelijk drinken.

Café Marula

Een overheerlijke combinatie van het cafeïnerijke zwarte goud met de vrucht

van de Afrikaanse olifantenboom. Café Marula is gebaseerd op de marulavrucht en een kenyaanse koffieboon.

 

Het sterke florale aroma en de hoge aciditeit van de koffieboon combineert perfect met de zoete smaken van de Marulavrucht.  Ideaal om ‘on the rocks’ te drinken of in cocktails zoals Espresso Marula.

 

 


Inspired by the phenomenon of drunken elephants in Africa, we decided to create this triple distilled small batch gin, using some rare, handpicked botanicals such as coriander, lavender, orange blossom, rose petals and of course Marula, the forbidden fruit of the elephant tree!